Manic Monday | 101 The girl with the Pearl

hema-101-5

Het is vandaag maandag en dat betekent tijd voor een manicure. Hema heeft in de afgelopen weken een hoop nieuwe nagellak uitgebracht en daar ben ik ontzettend blij mee, want voor mij blijft Hema nagellak één van de beste die er is (helemaal als je naar de prijs kijkt).

Als ik ergens een beetje ronddwaal, dan gaat mijn hart sneller kloppen zodra ik een Hema zie. Al die leuke kleine dingetjes en niet duur. Dat is voor mij echt heaven!

Laatst moest ik mosselen halen bij de Hema, want daar waren ze aanzienlijk goedkoper. En ik weet niet of iemand de Hema op de Middenweg in Amsterdam kent (zo niet? echt een aanrader!), maar daar val je dus echt met je neus in de nagellak als je de winkel binnenstapt. Dus die mosselen waren even van latere zorg.

The girl with the Pearl

Ik ben gek op alles wat glanst of glittert of roze is. Afgelopen keer heb ik dan ook gekozen voor de kleur 101 The girl with the Pearl, want deze heeft eigenlijk een beetje alles. By the way: leuk hè dat de Hema nu ook namen geeft aan haar nagellak?! Ik kende het voornamelijk van Essie.

The girl with the Pearl is het best te omschrijven als een zachtroze parelmoer. Het geeft een hele mooie glans aan je nagels en is niet te opvallend, waardoor het erg classy staat. Als je jouw nagels beweegt in het licht, zie je verschillende kleuren. Dit is wat parelmoer altijd zo bijzonder maakt. Even een korte uitleg over hoe het komt dat parelmoer verschillende kleuren weerkaatst: ‘Parelmoer is een onderdeel van de schelp van weekdieren. Weekdieren hebben verschillende lagen in hun schelp en parelmoer is daar één van. Deze laag bevindt zich altijd aan de binnenkant van de schelp. Deze laag bestaat weer uit hele dunne laagjes. Door deze laagjes wordt daglicht dat erop valt gebroken en ontleed in verschillende kleuren (golflengten genoemd). Dit is hetzelfde wat er gebeurt bij het ontstaan van een regenboog.’
Ikzelf vind het fascinerend dat dit door de natuur zelf ontstaan is en vind het daardoor extra bijzonder om dit op mijn nagels te dragen.

Ik heb gemerkt dat de kleur heel goed gaat met iets donkerdere kleuren. Dan kunnen je nagels namelijk echt een classy touch aan jouw outfit geven.

hema-101-5-1

Beoordeling gebruik

Bijna al mijn nagellak is van de Hema en wat ik heb gemerkt is dat sommige kleuren snel drogen, anderen weer niet, sommige kleuren goed dekkend zijn en sommigen minder. Ik zal daarom ook even aangeven hoe ik dat bij deze kleur vond.

Allereerst, de kleur was vrij dekkend. Ik zeg ‘vrij dekkend’, omdat het een lichte kleur is. Wanneer je hiervan maar 1 laag op doet en je hebt een lichte huidkleur zoals ik, valt het minder op als de nagellak minder dekkend is.

Verder, de nagellak droogde snel, vooral de eerste laag. Ik heb de dag erna toch nog een tweede laag aangebracht en die droogde iets minder snel, maar alsnog sneller dan veel andere kleuren.

Heb je ook zin gekregen om deze classy nagellak van de Hema aan te schaffen? Kijk dan op Hema.nl voor de Hema bij jou in de buurt. Op de website vind je ook heel veel andere nieuwe kleuren nagellak.

Weetje

De naam van deze nagellak komt hoogstwaarschijnlijk van het gelijknamige schilderij van Johannes

Vermeer; Het meisje met de parel. Vermeer, geboren en getogen in Delft, is één van Nederlands beroemdste kunstschilders. In 1655 schilderde hij ‘Het meisje met de parel’. Over wie het meisje in het

Johannes Vermeer - Het meisje met de parel
Johannes Vermeer – Het meisje met de parel

schilderij is, wordt nog steeds gespeculeerd. Sommigen zijn er zeker van dat het zijn vrouw Catharina is, anderen denken dat het zijn dochter is. In de film ‘Girl with a Pearl Earring’ wordt ervan uitgegaan dat het een dienstmeisje is. Onder andere door de mysterie rondom het schilderij, is het op weg om de ‘Mona Lisa’ van de Lage Landen te worden. Toeristen van over de hele wereld komen naar Nederland om dit schilderij in het Mauritshuis in Den Haag te bewonderen.

 

Het interessante aan Vermeer en zijn schilderijen is dat Vermeer heel arm was en hij geld moest lenen om überhaupt te kunnen schilderen. De vraag is dus of de parel die is afgebeeld op verschillende schilderijen van Vermeer, wel echt is. De meeste mensen zijn het erover eens dat dit nooit een echte parel kan zijn of dat deze in ieder geval niet van Vermeer zelf was.

Hou je van kunst en wil je dit schilderij van dichtbij bewonderen? Kijk dan op de website van het Mauritshuis voor meer informatie.
Ook de moeite waard is de film die naar aanleiding van dit schilderij is gemaakt:Girl with a Pearl Earring’.

 

Wat vinden jullie van deze kleur? En hebben jullie al nieuwe favorieten van de Hema?

Liefs,
Nicky

4 gedachten over “Manic Monday | 101 The girl with the Pearl

  1. Mooie kleur! Ik vind dat het een beetje een french manicure look geeft, wat ik heel leuk vind. Maar dat ligt er waarschijnlijk aan hoeveel lagen je erop doet. Leuke post, ik ben nu al benieuwd naar je volgende!

Geef een antwoord