Have a Good Hairday | Batiste Droogshampoo

batiste

Ik denk altijd dat ik de enige ben met dit probleem, maar als ik het er met iemand over heb blijkt dat de meeste mensen dit probleem ervaren: supersnel vettig haar. Daar word je toch echt knettergek van?! Heb je je haar gewassen en hup volgende ochtend plakt het alweer op je hoofd! De eerste dag gaat altijd wel bij mij, maar dan komt de tweede dag. ’s Ochtends denk je nog dat het wel meevalt, maar naarmate de dag vordert  hoop je dat er even een goede regenbui komt zodat in ieder geval je vettige haren niet meer te zien zijn.

Bij de kapper hebben ze er zogenaamd allemaal oplossingen voor die het haar ‘echt niet vettig maken’. Yeh sure! Nou bij mij maakt alles m’n haar vettig.

Of toch niet?! Want daar was Batiste droogshampoo voor blond haar. Toen ik dit product echt als laatste optie gebruikte had ik niet verwacht dat ik tegenwoordig minimaal 3 flessen in huis zou hebben. Eén keer in de zoveel tijd kom je een product tegen waardoor je echt even een intens geluksmomentje ervaart. Dat had ik hiermee. Ik heb blond haar en heb dan ook alleen ervaring met de droogshampoo speciaal voor blond haar.

Before & After

Ik weet hoe sceptisch ik altijd ben over nieuwe producten die mij worden aangeraden door mensen en wilde daarom ook zeker een before and after foto plaatsen. Ik heb echt verder helemaal niets gebruikt in mijn haar. Voordat ik de droogshampoo aanbracht heb ik mijn haar gestyled met de stijltang. Dit doe ik soms, maar zeker niet altijd. Als ik mijn haar van tevoren stijl, zit het daarna iets minder wild en is mijn haar iets gladder. Ik beschrijf hierna aan de hand van foto’s hoe ik de droogshampoo precies gebruik.

Before

Zoals je kunt zien vettig haar.

before

After

Het haar ziet er weer blond en vooral fris uit!

after1 after2

Gebruik

Het gebruik is niet ingewikkeld, maar toch leg ik het hieronder nog even stap voor stap uit. Er zijn sommige dingen die naar mijn idee goed werken.

Stap 1

Soms is stap 1 bij mij het stijlen van mijn haar met een stijltang, maar dit is zeker geen must dus dit laat ik up to you.

zijkant-2  bovenkant

Ik zorg er altijd voor dat ik oude of witte kleding aan heb of een oud vest heb aangetrokken over mijn outfit. Dit voorkomt dat de droogshampoo afgeeft op je kleding. De droogshampoo is gemakkelijk van je kleding af te kloppen, maar op zwarte kleding kan je het soms wel licht blijven zien.
Hierna begin ik met de droogshampoo in mijn haar te spuiten. Dit doe ik door elke keer een laag van mijn haar op te pakken en de droogshampoo op mijn hoofdhuid te spuiten. Ik werk altijd eerst de zijkanten af, dan de achterkant en dan spuit ik nog eens goed op de bovenkant en de kruin van mijn haar.
Het is best een harde druk waarmee de bus spuit, dus je kan ‘m best op een afstandje houden, dan wordt de droogshampoo ook beter verdeeld. Omdat je elke keer je haren naar verschillende kanten gooit om zo overal de droogshampoo te kunnen spuiten, ga je vanzelf met je handen door je haren.

Stap 2

Stap 2 is het makkelijk, maar kan soms best wel even je geduld op de proef stellen. Nadat ik mijn hele haar heb ingespoten met de droogshampoo, laat ik het intrekken voor ongeveer een half uur. Je kan het ook langer laten intrekken. Bij mij werkt minimaal een half uur intrekken het beste.

Stap 3

Als je het een tijd hebt laten intrekken is het tijd om eindelijk het resultaat te bewonderen! Kam je haar goed door. Gebruik een borstel om de droogshampoo goed door je haar te verdelen. Vergeet niet de achterkant en ook de ‘binnenkant’ van je haar goed uit te borstelen. Ik borstel het altijd in alle kanten, zodat het ook lekker veel volume krijgt.

after-3

Tip
Koop een aparte borstel voor het uitborstelen na de droogshampoo, want er blijft best veel achter in je borstel.

Et voila, there you go! Je hebt weer een prachtige mooie blonde coupe!

Na het borstelen heb ik elke keer weer een ‘WOW-moment’. Het zorgt er voor dat mijn haar er niet meer vettig uitziet en het ook niet meer vettig aanvoelt. Maar daarnaast geeft het mijn haar ook echt super veel volume! Het resultaat blijft bij mij minimaal voor 2 dagen.

Zoals ik al aangaf, heb ik alleen ervaring met de blonde variant. Er zijn naast de blonde variant ook nog twee andere varianten met een kleurtje: Medium & Brunette en Dark & Deep Brown. In Nederland heb ik overigens alleen nog ‘Dark & Brunette’ gezien naast de ‘Light & Blonde’.

Zelf koop ik mijn Batiste Droogshampoo Light & Blonde altijd bij de Etos of bij de Douglas online. Bij de Douglas kost een spuitbus € 5,50 en bij de Etos is de prijs helaas laatst omhoog gegaan naar € 6,19. Bij de Kruidvat kost de spuitbus op dit moment € 5,89.

Ken je dit product al? Heb je toevallig ervaring met de andere varianten van Batiste? Laat het me weten door middel van een comment!

8 gedachten over “Have a Good Hairday | Batiste Droogshampoo

  1. Ik ga voor de donkere variant! Het zal voor mij echt een uitkomst zijn. Doei vet haar. Ik wil wel een coupe soleil, zal ik die blonde variant dan inspuiten haha :-p

Geef een antwoord