Perfume | Episode 4 – Finding the One

276154f5352470e027fc30162bf5fcef

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen welke parfum jij wellicht lekker vindt. Ik heb mijn nieuwe favoriete parfum op één van deze manieren gevonden. Hieronder leg ik je deze manier uit en ik hoop dat jij dan ook een heerlijke nieuwe favoriete geur ontdekt!

How to find your new favorite perfume!

Zoals ik ook in de vorige episode heb uitgelegd kan je uitzoeken welke geurfamilie jou het beste bevalt. Aan de hand van mijn parfums zal ik je deze manier uitleggen.  Ik beschrijf eerst de stappen en daarna neem ik mijzelf als voorbeeld.

Stap 1

Schrijf al jouw favoriete geuren op die je door de jaren heen hebt gehad.

Stap 2

Zoek op tot welke geurfamilie de geuren behoren. Doe dit op de website eausoyou.com of op fragrantica.com. Op beide websites komen een aantal suggesties van parfums die jij dan waarschijnlijk ook lekker vindt. Op de website van Eausoyou zie je de suggesties onderaan en op de website van Fragrantica zie je deze onder het kopje ‘People who like this also like’. Dit is natuurlijk een enorm handige informatiebron. Schrijf de geurfamilie van de parfum op, maar schrijf ook de parfums onder de suggesties die je nog niet kent even op. Doe dit bij al jouw favoriete geuren. Je kan ook de geurfamilies en de suggesties turven, zodat je meteen kunt zien welke het meeste voorkomen.

Stap 3

Schrijf de suggesties die het vaakst voorkomen op en maak er een ’top …-lijstje’ van. Je wil het liefst op maximaal 5 geuren uitkomen. Schrijf ook de geurfamilie op die het vaakst voorkomt of schrijf er meerdere op als er meerdere geurfamilies zijn die vaak voorkomen.

Stap 4

Ga met dit lijst naar de parfumerie en spuit de parfums uit je lijstje op verschillende strookjes papier en neem ze mee naar huis. Je kan je natuurlijk ook laten informeren in de winkel als je parfums uit een bepaalde geurfamilie wilt proberen. Hoe dan ook: neem eerst de strookjes papier met de verschillende parfums mee naar huis en ruik ze steeds opnieuw.

Stap 5

Je hebt waarschijnlijk nu een top 2 of top 3 gevormd uit de parfums die je de vorige keer hebt getest. Deze ga je nu in de winkel op je huid spuiten. Zorg er dus voor dat je geen parfum opspuit deze dag! Spuit bijvoorbeeld de ene parfum op je linkerpols en de ander op je rechter. Als je een derde hebt moet je even creatief zijn met een plekje op je huid vinden waar je neus ook bij kan… Ga nu even voor ongeveer een half uur tot een uur iets anders doen en ga dan terug naar de parfumerie, ruik de parfums op je huis opnieuw en maak een keuze.

My perfumes

Ik heb door de jaren heen veel favorieten gehad, buiten mijn all-time favorites Angel en Euphoria. Ik heb aan de hand van mijn favorietenlijstje op zowel de website van Eausoyou als de website van Fragrantica suggesties opgezocht. By the way, ik heb niet alle parfums opgeschreven die als suggesties eruit komen, omdat ik of sommige al een keer heb geroken, iemand in mijn vriendenkring deze parfum al heeft of omdat ik (heel stom) het flesje niet mooi vind haha.

armani-she burberry-brit calvin-klein-euphoria lancome-la-vie-est-belle thierry-mugler-angel viktor-en-rolf-bonbon ysl-belle-dopium

Armani – She

Oriëntaals / Oriental Vanilla
Dior – Addict, Armani – Code, Versace – Crystal Noir, Prada – Candy

Burberry – Brit

Bloemig / Floral Fruity
Jean Paul Gaultier – Classique, Chanel – Coco, Paco Rabanne – Lady Million, Prada – Candy, Dior – Hypnotic Poison

Thierry Mugler – Angel

Oriëntaals / Oriental Vanilla
Chanel – Allure, Dior – Hypnotic Poison, Dior – Miss Dior, Prada – Candy, Dior – Hypnotic Poison

Calvin Klein – Euphoria

Oriëntaals / Oriental Floral
Dior – Addict, Versace – Crystal Noir, Dior – Miss Dior Chérie, Gucci – Guilty

Lancôme – La Vie est Belle

Bloemig / Floral Fruity Gourmand
Prada – Candy, D&G – Pour Femme, Jimmy Choo – Jimmy Choo, YSL – Black Opium, Dior – Addict, Dior – Hypnotic Poison

Yves Saint Laurent – Belle d’Opium

Oriental Woody
Dior – Hypnotic Poison, Elie Saab – Le Parfum

Viktor & Rolf – Bonbon

Bloemig / Floral Fruity Gourmand
Prada – Candy, Chanel – Coco Noir, YSL – Opium

Turven!

Dus nu is het tijd om te turven!

Dior – Addict : 3
Prada – Candy : 5
Dior – Hypnotic Poison : 4

Dit is nu mijn top 3. Daarnaast had ik er nog een paar aan toegevoegd waar ik gewoon heel erg benieuwd naar was, zoals Bvlgari – Goldea en Lancôme – Trésor. Deze 5 heb ik op strookjes papier gesprayed en mee naar huis genomen. Uiteindelijk trokken de ronde flesjes van Dior mij toch iets minder dan de andere, dus ging het eigenlijk tussen Candy, Goldea en Trésor.

prada-candy

Ik vond Trésor toch niet echt helemaal mijn ding dus ging ik weer terug naar de parfumerie en heb ik Candy op mijn linkerpols gespoten en Goldea op mijn rechter. Ik moest nog tal van cadeautjes uitzoeken dus hadden de parfums genoeg tijd om even helemaal te bloeien op mijn polsen. Na een tijdje rook ik opnieuw en toen moest ik toch echt zeggen dat ik Candy veel uitgesproken vond dan Goldea. Goldea is ook een hele mooie geur en mensen in mijn omgeving beschreven hem als ‘classy’, maar na een tijdje vond ik hem iets te veel op de achtergrond. Dus toen is mijn nieuwe favoriet geboren: Prada – Candy!

 

 

 

how-to-pick-the-perfect-perfume

 

Geef een antwoord