Hotspot Thursday | The Student Hotel

IMG_4172 1

Normaal gesproken studeer of werk ik thuis aan mijn blog, maar soms gaat dat een beetje vervelen of voelt het alsof je maar thuis zit. Buiten dat, is het gewoon goed om een beetje nieuwe indrukken binnen te krijgen. Dus ging ik op zoek naar een paar leuke werkplekken in Amsterdam waar je lekker kunt relaxen, maar dus ook heel goed kunt werken of studeren. Op YourLBB had ik een artikel gevonden met een paar leuke adresjes, waaronder The Student Hotel. Het artikel met alle andere hotspots vind je hier.

Locatie

The Student Hotel is een woonplek voor studenten en daarnaast kun je als niet-student zijnde ook gewoon een kamer boeken. Naast The Student Hotel zit het restaurant The Pool waar je zo binnendoor naar toe kan lopen.

The Student Hotel ligt aan de Wibautstraat waar je onder andere supergemakkelijk met metro 53 kunt komen. Tip: Neem uitgang Vrolikstraat! Ook het Amstelstation zit op loopafstand, wel even kwartiertje lopen.

Zitplekken

IMG_4152 1

Rond 10 uur donderdagochtend kwam ik aan The Student Hotel en eigenlijk gedurende de hele ochtend en middag was het er rustig. Er zijn sowieso genoeg plekken om te zitten. Als je er van houdt om aan een tafel te zitten, dan zijn er 3 plekken met een stopcontact en daarnaast nog een paar ronde tafeltjes achterin de ruimte. Verder zijn er kleine zitplekjes gecreëerd, waar je ten eerste heerlijk kunt bankhangen, maar als je alleen moet lezen of als het je gewoon niks uitmaakt om met je laptop op je schoot te zitten, zijn dit toch wel de leukste plekjes. Bij sommige zitjes heb je ook stopcontacten.

IMG_4158 1

IMG_4156 1

IMG_4159 1

Verder: Free Wifi is there, everywhere!

Tafeltennis & Poolen

Soms heb je een break nodig, iedereen heeft dat, don’t worry. En hoeveel energie krijg je van een competitief spelletjes tafeltennis of pool? Precies, je bent weer helemaal opgeladen na dit spelletjes. De tafeltennis is helemaal gratis en een spel poolen kost je maar 1 euro.

IMG_4161 1

Btw, wie kent de presentaties van Ted niet? In The Student Hotel heb je een TV met een zitje waar je naar alle TedTalks kunt luisteren. Heel inspirerend natuurlijk!

IMG_4167 1

The Pool

Naast The Student Hotel zit het restaurant The Pool, Mediterraans geinspireerd eten met invloeden uit onder andere Azie en Afrika. Je kan hier aan lange tafels ontbijten, lunchen, dineren, tafelen, borrelen, bijna alles dus. Het menu is voornamelijk tapasgericht, maar ook een burger voor een tientje staat op het menu. Denk verder aan GT’s, cocktails en een ruim assortiment aan wijnen.

IMG_4147 1

IMG_4151 1

Conclusie

In 1 woord: SUPERCHILL! Je kan hier heerlijk aan je studie zitten, er is gratis Wifi en de koffie is lekker! Als je zin hebt kan je telkens ergens anders een lekker plekje zoeken. Als je bij de ingang in de buurt gaat zitten, zit je misschien een klein beetje in de muziek. Ik kan daar bijvoorbeeld soms niet zo goed tegen. Maar als je dan iets verder loopt heb je veel minder last van de muziek en kan je iets meer afgescheiden gaan zitten.

IMG_4160 1

Zijn jullie al bij The Student Hotel geweest?

Geef een antwoord