Manicure | Essie Gel Couture 40

img_4079

Ik heb al een tijdje geen manicure meer gepost en aangezien ik voor Kerst een setje Essie Gel Couture had gekregen, leek het mij leuk om mijn ervaring hiervan te delen! Al een tijdje was ik zo benieuwd naar de Essie Gel Couture, maar het was telkens niet te koop in Nederland en toen het er eindelijk was, vond ik het een beetje duur. Dus ja dan wacht je op zoiets als Kerst haha! En toen kon ik ‘m eindelijk zelf testen…

Voor Kerst had ik de Essie Gel Couture nummer 40 Fairy Tailor en de Top Coat gekregen, verpakt als setje. Dit setje is in verschillende winkels nog steeds verkrijgbaar voor €16,78 en is dus een stuk goedkoper dan de gel nagellak en de top coat apart te kopen. Apart kosten ze namelijk in het algemeen €11,99. Ik heb overigens net wel een website gevonden waar een aantal kleuren aanzienlijk goedkoper zijn, namelijk drogisterij.net. Als je bij hen boven de €30 besteedt, is de bezorging gratis.

img_4072

img_4074

40 Fairy Tailor

Allereerst zien de flesjes er natuurlijk superleuk uit! En ook de leuke namen die weer zijn bedacht, maken het net iets leuker… Maar uiteindelijk gaat het om de kwaliteit. Ik heb tot nu toe alleen deze lichtroze kleur uitgeprobeerd en daar ben ik hartstikke tevreden over! De Fairy Tailor op zichzelf is mooi, maar de Top Coat maakt het toch wel echt af. Hieronder kun je zien hoe mijn nagels er zonder nagellak uitzien, daarna na de eerste laag en daarna met een tweede laag erover.

img_4063-1

img_4065

img_4083

Ten eerste vind ik de kleur heel mooi. Het ziet er gewoon echt superverzorgd uit en kan elke dag, zowel overdag als naar een feestje. Op zich geeft de nagellak een mooie dekking, maar je blijft wel een beetje strepen zien heb ik het idee. Maar als je dan daarna de topcoat erover heen lakt, dan denk je wel echt ‘WAUW’. Het geeft het idee van acryl- of gelnagels.

IMG_4087img_4089

 

Ik ben heel erg blij met deze nagellak, maar vindt ‘m toch best wel pittig qua prijs. De topcoat is wel echt een aanrader. Wat ik wel in het algemeen van gel top coats vind (ook van andere merken), is dat wanneer er een klein stukje losraakt van de nagellak je de hele nagellak er meteen af kan trekken. Nou ben ik wel iemand die dat niet kan handelen als er iets te friemelen of los te peuteren valt, dan moet er gewoon aan zitten. Plus wat ik laatst had gelezen is dat het kan helpen als je de bovenrand van je nagels ook lakt met nagellak. Ik bedoel hiermee niet de vlakke kant van je nagels maar de top die je normaal gesproken vijlt.

Het is dus zeker wel de moeite waard om een setje te kopen en deze te gebruiken wanneer je wil dat je nagels er heel mooi gemanicuurd uit zien, voor een feestje of voor een belangrijke afspraak of iets dergelijks.

Wisten jullie dat?

Essie zit ook op social media! Op snapchat kun je ze toevoegen als ‘essielovesnaps‘ en op Instagram kun je ze vinden onder ‘essiepolish‘. Hier kun je hele leuke ideeën opdoen voor je nagels.

Hebben jullie al ervaring met de Essie Gel Collection? Wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs,

Nicky

Geef een antwoord