Citytrip | Milan, Italy

Op 11 juli vlogen wij, mijn vriend en ik, naar Milaan. We vlogen ‘s avonds laat en hadden dus lekker de hele dag de tijd om onze tas in te pakken. En toch was het haasten. Vraag me niet waarom, want dat gehaast en gestresste gevoel krijg ik echt van de kleinste dingen. Die blijven dan gewoon in mijn hoofd zitten en dan denk ik dat het dus persé op dat moment moet gebeuren. Anyway, we waren heel braaf 3 uur van te voren op Schiphol. Het was in tegenstelling tot wat er constant wordt gezegd, totaal niet druk bij de incheckbalie. We waren dan ook al snel door de douane en alles. En toen kwamen we bij de ‘wachtruimte’ van Easyjet… Die is dus echt heel klein met letterlijk maar 2 bars en 1 winkel. Als je in de toekomst met Easyjet vliegt, ga dan dus niet heel vroeg door de douane, want dan zit je daar opgesloten. Verder was onze vlucht met EasyJet hartstikke fijn! Klik hier om meteen even een kijkje te nemen op hun website.

Thank you @easyjet for taking us to Italy . #nickygermaine #italy #italy #planepic #easyjet #abovetheclouds

A post shared by nickygermaine ⭐️ (@nickygermaine) on

Bijna dakloos eerste nacht

Aangekomen op het vliegveld van Milaan, moesten we even uitzoeken hoe we bij ons hostel konden komen. De mensen in Italië spreken in het algemeen echt amper Engels en soms is communicatie dan ook wel een probleempje. Gelukkig kon iemand ons vertellen dat er een shuttle van het vliegveld naar het centrum ging voor 8 euro per persoon. Het was ondertussen rond 11 uur ’s avonds en de rit met de shuttle bus zou ook nog eens anderhalf uur duren. Maar ik was relaxed. We waren goed aangekomen in Milaan, hadden onze bagage, wisten hoe we bij het hostel moesten komen en het hostel had toch een 24-uurs receptie. De bus was bijna helemaal vol en we konden dan ook niet naast elkaar zitten. Na ongeveer drie kwartier schoot me ineens binnen dat ik wellicht het hostel had moeten laten weten dat we zo laat zouden aankomen, aangezien het na twaalven zou worden en dus de volgende dag in principe. Ik riep m’n vriend om hem over mijn gedachten in te lichten. Hij is letterlijk het tegenovergestelde van mij, superrelaxed en kan zich echt niet druk maken over dit soort dingen. Je zou kunnen denken dat dit een positieve werking heeft op mij en heel soms is dat ook wel het geval, maar eigenlijk meestal niet. Ik raak alleen maar meer gestressed, omdat ik het idee heb dat ik dit probleem helemaal alleen moet oplossen, want hij ziet het probleem niet eens… Misschien een vrouwen-mannen-dingetje, wie weet. In de bus roep ik dus mijn vriend en geef hem mijn telefoon met de opdracht het hostel te bellen (dit soort dingetjes besteed ik dan dus graag uit). We bellen het hostel 5 keer minimaal, maar er wordt niet opgenomen. Hij checkt vervolgens de policies van het hostel en leest dat de check-in tot middernacht is… Wat wij dus nooit gaan redden! Nu ging mijn hart dus echt tekeer. Maar aan de andere kant, er viel op dat moment niet zoveel aan te doen. We kunnen moeilijk vragen of de bus een beetje door kan rijden.

Na best wel een lange rit kwamen we aan bij de halte waar we eruit moesten. Vanaf hier konden we of iets van 20 minuten lopen of een metro nemen. We besloten om maar gewoon even te lopen en dan een beetje sneller.

Arco della Pace (“Arch of Peace”) ✌. #nickygermaine #italy #milano #milan #arcodellapace

A post shared by nickygermaine ⭐️ (@nickygermaine) on

Old Milano House

De ingang van ons hostel was een beetje apart, je gaat door een soort poort en dan naar rechts, een heuveltje op en dan ben je er soort van. De man bij de receptie was een klein beetje raar… Hij was met iets bezig en zei geen eens gedag, zelfs na 5 minuten had hij ons nog niet aangekeken. Na 10 minuten hadden we eindelijk zijn aandacht en konden we inchecken wat ongeveer een kwartier duurde. In de kamer stonden 6 bedden, 3 stapelbedden. Er was helaas geen airconditioning of een ventilator dus het was echt bloedheet. Na de eerste nacht in Italië, maakten we de volgende dag kennis met een andere jongen die in het hostel werkte, een Aziatische jongen (vind het echt jammer dat ik zijn naam niet weet, want wat een topper!). Deze was echt superaardig en heeft voor de komende twee nachten heel lief een ventilator ergens vandaan gehaald.

Het hostel zelf was oké. De keuken was heel klein en niet echt uitnodigend. De badkamers (er waren er 2 met nog een derde in een ander gedeelte van het hostel) waren goed te doen, maar niet heel erg hygiënisch had ik het idee. In het algemeen was ik best tevreden met dit hostel, omdat de locatie heel fijn was.

Als je ’s avonds trouwens nog even wat boodschappen wilt halen, dan is er even verderop in de straat een Carrefour Express. Deze is tot 12 uur ’s avonds open en heeft best veel in het assortiment. Ook zit er een goedkoop pizza-restaurant in de straat.

Wil je dit hostel ook graag boeken, klik dan hier!

Vogue in the city 🏙. #nickygermaine #travelblog #traveling #italy #milano #vogue

A post shared by nickygermaine ⭐️ (@nickygermaine) on

GoEuro – (inter)nationale treinreizen

We wilden een aantal steden bezoeken in Italië en besloten om met de trein te reizen. In Nederland heb ik alle treinreizen tussen de steden vooraf geboekt via de app GoEuro (of hun website). In het begin was ik vooral een beetje bang dat de tickets niet geldig zouden zijn of dat je uiteindelijk in Italië moest bijbetalen voor bepaalde treinen. Onze eerste treinreis was van Milaan naar Venetië met een overstap in Verona. Voor de overstap hadden we 6 minuten dus we mochten geen vertraging hebben.

Er is een verschil tussen de treinen in Italië. Als er alleen ‘Regionale’ (R) staat, dan is het een stoptrein. Staat er ‘Regionale Veloce’ (RV), dan kan je deze vergelijken met een Intercity. De RV is dus sneller dan de Regionale.

Van Milaan naar Verona zaten we in een Regionale trein en omdat deze meerdere keren stopt, is er natuurlijk ook meer kans op vertraging. Dit was dan ook het geval en onze overstap misten wij. Gelukkig mochten wij gewoon met de volgende Regionale Veloce. Om een indicatie te geven van het verschil in deze twee soorten treinen. Als wij 15:30 de Regionale Veloce zouden nemen naar Venetië, dan nog zouden wij eerder aankomen dan als wij de Regionale van 14:45 naar Venetië zouden nemen. De Regionale gaat dus echt een stuk langzamer. Een ander verschil tussen de treinen is het comfort, de Regionale Veloce is net wat comfortabler dan de Regionale. Buiten dit om, hebben bijna alle treinen een wc en ze zijn over het algemeen vrij schoon, dus dat is wel fijn.

Milan

Wat te doen?

Wat wij eigenlijk in alle steden altijd gelijk doen, is voor de volgende dag een free tour boeken. Je zoekt in Google naar de stad waarin je bent en voegt daar aan toe ‘free tour’ en je vind er geheid minimaal twee. Als je dit aan het begin van je trip doet, heb je meteen een goed overzicht en cover je vaak in 2 à 3 uur al een paar bezienswaardigheden.
IMG_4620-1
Onze tour in Milaan was met Frog Walking Tour en was zeker de moeite waard. We werden om 10 uur ’s ochtends verwacht op Crocetta station. Zoals het ons altijd vergaat (en geloof me, 9 van de 10 keer is het niet mijn fout ;)) verlieten we veel te laat het hostel en waren we 20 minuten te laat op het meetingpoint. De groep was al weg en we hadden geen idee waar ze naartoe waren gegaan. We hebben toen gelijk via Facebook Messenger contact gezocht met Frog Walking Tours en guess what, ze gaven binnen 5 minuten antwoord. Hierdoor hebben we gelukkig onze groep nog kunnen vinden! Aan het einde van deze free tours geef je vaak een ‘fooi’. Je mag zelf beslissen hoeveel je geeft en geloof me, je wordt er echt niet op beoordeeld hoeveel je geeft.

IMG_4533-1

Piazza del Duomo

De cathedraal op dit plein is echt uitzondelijk mooi. Het beeld als je vanuit de metro via de trap naar het plein gaat is echt prachtig. Uit de duisternis doemt ineens dit grootse witte gebouw op tegen de helderblauwe lucht, echt wauw! Wij zijn overigens de Duomo niet in gegaan, omdat er een hele lange rij stond. Als je toch graag naar binnen wil, is het slim om ’s ochtends, als het nog rustig is, tickets te kopen en dan kan je verder de rest van de dag sneller naar binnen. Een ticket voor de Duomo is €3,= en om bovenop de Duomo te komen betaal je €13,= om met de lift naar boven te gaan en €9,= met de trap.


Grenzend aan Piazza del Duomo ligt Galleria Vittorio Emanuele II, een soort winkelcentrum met vooral hele dure winkels.

Castello Sforzesco

Een beetje buiten het centrum ligt Castello Sforzesco, het Milanese kasteel. Dit is een heel mooi complex en is grotendeels gratis. Als je door de poort loopt en dan bij de kruising naar rechts gaat kom je uiteindelijk in Parco Sempione, een uitzondelijk mooi park en zeker de moeite waard om doorheen te lopen.

IMG_4631-1

Wat ook wel grappig is, is om even naar beneden over de reling te kijken op het plein van het kasteel. Je ziet daar namelijk vaak allemaal kittens die met elkaar daar lopen te stoeien, schattig om te zien.

China Town (Via Paolo Sarpi)

In China Town zijn wij eigenlijk terecht gekomen doordat we naar een bepaald eettentje zochten die we op Tripadvisor hadden gevonden door naar ‘cheap eats’ te zoeken. Dit eettentje heet Ravioleria Sarpi en is echt top! Wij hadden een Crêpe Vegetariani voor €4,= en zowel een Ravioli Cotti Vegetariani als een Ravioli Cotti Manzo voor €3,= per portie. Het eten is echt heerlijk, vooral de Crêpe was echt iets anders. Ik vond de vegetarische ravioli iets minder, maar mijn vriend vond beide ravioli’s juist echt heel lekker. Buiten dat, voor het geld hoef je het echt niet te laten.

IMG_4597-1

Wat nou echt zo leuk is aan de plek, is dat iedereen er met een drankje rondloopt. Dit kan een biertje zijn die ze bij de Ravioleria hebben gekocht of een glas wijn die ze bij een tentje even verderop hebben gehaald. Dit tentje is waarschijnlijk echt één van mijn hoogtepunten tijdens mijn trip naar Italië. De naam is Cantine Isola en is echt geweldig! Men loopt overigens met de net gekochte ravioli naar dit tentje of andersom, ontzettend leuke vibe die hierdoor wordt gecreëerd.

The best glass of wine in my life 🍷. #nickygermaine #travelblog #traveling #italy #milano

A post shared by nickygermaine ⭐️ (@nickygermaine) on


Cantine Isola is een soort café met alleen buitenplekken, waar je naar binnen gaat en aan de ‘bar’ een wijn naar keuze bestelt. Langs de muren staan in hoge kasten echt duizenden flessen wijn, allemaal geprijsd. Op de bar staan allemaal hapjes die je tijdens het bestellen gewoon mag proeven. Bij het bestellen vraagt de ‘barman’ of eigenlijk de ‘wijnkenner’ wat voor een wijn je wil. Vervolgens neemt hij 2 wijnen en laat hij je deze beiden proeven. Daarna mag je een keuze maken of wellicht vragen voor een andere wijn. De authenticiteit van dit ‘café’ springt er echt af! En de wijn was echt prachtig!

Navigli, the place to have some nice aperitivo . #nickygermaine #italy #milano #milan #navigli #aperitivotime

A post shared by nickygermaine ⭐️ (@nickygermaine) on

Navigli

Tijdens onze tour waren wij door onze gids gewezen op Navigli. In deze wijk zouden erg veel leuke restaurantjes liggen en wat ons vooral heel goed in de oren klonk was het fenomeen ‘Aperitivo’. Hierbij bestel je een drankje of betaal je een vaste prijs van bijvoorbeeld E11,= en mag je vervolgens gebruik maken van het buffet. En het leuke is dat het ‘all you can eat’ is. In Navigli hebben wij bij ‘La Ringhiera’ gegeten en ik vond het prima! Natuurlijk is het buffet vrij standaard en telkens als er ‘pizza!’ wordt geroepen is er een nieuwe pizza gearriveerd die na 5 minuten weer weg is, want wie wil er nou geen pizza? Voor samen €22,= hadden wij beiden een cocktail, een Long Island en een Moscow Mule (erg lekker) en mochten wij dus gebruik maken van het buffet. Onder het buffet viel dus pizza, maar ook verschillende soorten pasta, aardappeltjes, salades en daarnaast ook verschillende desserts. Wij zaten in ieder geval vol en konden tevreden naar ons hostel.

Kosten

Onze vlucht van Amsterdam Schiphol naar Milaan Malpensa kostte ons €70,74 per persoon. Van Milaan Malpensa hebben wij een shuttle naar het centrum genomen voor €8,= per persoon.

Voor ons hostel in Milaan, het Old Milano House, hebben wij €100,80 betaald voor 3 nachten. Ik heb alle hostels in Italië geboekt via Booking.com en het is superhandig dat je in de app jouw boekingen kan terug vinden. Via de website van Booking.com kan je heel handig aangeven dat je niet meer dan €50,= per nacht wil uitgeven. Zo vind je de goedkoopste hostels!
Handdoeken in het hostel waren te huur voor €2,= per handdoek. Verder is er water te koop voor €1,= en ik geloof dat er ook bier en andere drankjes te koop zijn, maar hier weet ik helaas de prijzen niet van.

Voor de treinreis van Milaan naar Verona betaalden wij €12,75 per persoon en van Verona naar Venetië €8,85 per persoon. Dit komt op een totaalprijs van €21,60 per persoon.

Milan is showing us some L.O.V.E. . #nickygermaine #italy #milano #milan #thefinger #lovemilano

A post shared by nickygermaine ⭐️ (@nickygermaine) on


Ik ben helemaal dol op Milaan! Als je Milaan nog nooit heb bezocht, is het echt tijd om dit snel te doen. Van alle grote steden in Italië is Milaan meestal het goedkoopste om op te vliegen vanaf Schiphol, dus f*ck it en boek gewoon dat ticket!

 

 

6 gedachten over “Citytrip | Milan, Italy

  1. Zo te lezen, hebben jullie je goed geamuseerd en veel van de cultuur geproefd en gezien. Dit reisverslag is humoristisch en tevens leerzaam, prachtig beschreven.

Geef een antwoord